Sunday, February 20, 2011

Cucitee..cuciteeee :)


Hellloo peeps!
Camne weekend korang? harap semua okay oke! :") Harini nak cite pasal Hantu Kak Limah Balik Rumah..tehhehhehe! Mesti korang da tau citenye kan?


Masuk malam tadi, da 5kali aku tengok Kak Limah ni.and of cos semuanya bukan kat wayang. in a way, aku bukan tak sokong cite melayu ni..tapi takde mase nak curik untuk pegi tgk wayang . :) Okay, first time tengok pun kt Astro First, dan ianya berlarutan sampai ke kali yang ke-empat. gile ko aku menghadap Tv je kejenye aritu. okay untuk kali ke-5, malam tadi aku tengok bersame-same housemates yang best tu!

semua pun gelak-gelak even dorang baru first time tgok cite tuh, tapi bagi aku, lawak tu sampingan je.ade mesej yang Mamat Khalid selitkan dalam cite tu, wether kite sedar atau tak. Antara mesejnye adalah:

1) tentang hal masyarakat sekarang yang tak lagi mempedulikan antara satu sama lain, even duduk sekampung

2) perihal pembangunan yang ade depan mate, tapi masyarakat itu sendiri tak sedar akan kewujudan pembangunan tersebut.( scene sewaktu kejar-mengejar Kak Limah tu yang pakcik botak ,tapi ade ekor kt belakang rambut die tu.)---> ade die kate tu UFO? tak sensitive langsung pakcik ni kt kampung die yang sejahtera tu.



3) budaya masyarakat yang suke melepak kt warung-warung tu sampai lewat malam.tapi dorang bukan sekadar berbual kosong, dorang gak ade berbiincang tentang hal kampung disitu

dan yang terakhir sekali yang dapat aku simpulkan adalah, budaya masyarakat yang bersatu-padu dalam menyelesaikan masalah kampung mereka. itu adalah penting, walaupun biasanya hal tu adalah sangat remeh di mata orang lain. Syabas semua! *ehe, tetibe*

Notakaki: cite ni bukan cite satu malam cam Zombi Kg.Pisang, tapi Awie cam bese, suke pakai kain pelikat dengan singlet biru die tu! Comel kot! MEMANNNNNCOOOOR!

1 comment:

aisyah ahmad said...

layan antu kak limah kat rumah sorang2..mmg besttt..mase mula2 tgk tu..memang gelak sorang..sampai pelik mak tengok anak die..seakan2 kurang siuman...;p;p