Friday, December 11, 2009

.picture's do the talk.




.
Lokasi: Rumah Pengasih,Bukit Tunku
.
Masa:sepatotnye 10.30am,tetapi Uchan kejut aku dari tdo kol 11.15am

.
Kapasity:4 kete
.
.
Aktiviti:mkn kenyang2,nasik diisi cam bukit,kucing nk lompat pon xleh T____T
.
itu saja. gud nyte! (:

Wednesday, December 9, 2009

.over.

told him
stop calling me
stop missing me
stop loving me



because, .: I do forgeting u :.

seriously,

*silent*



a few minutes later





*crying*crying*crying*crying*


but,my heart keep saying,pliz do love me until the end of the day, watever happened, what my mouth said, it's different with my heartbeat..trust me!my heart yelling inside too!



pliz gO!,
or else,
I go

just walk away, I hate

lOvE

u...leave me behind



,yesterday..[the beatles],ouh,terible.sick.pain.hurt.looovveeee.

Thursday, December 3, 2009

.Walimatularus.

Undangan Majlis Perkahwinan, Nor Syazwani dengan Mohd Syairazi dan Nor Ayunni denagn Izmir. Mereka berdua ialah kakak saya, aku diwajibkan untuk scan kad kawen dorg nk ulpoad kt fb dan tag mereka,masalahnye,smua kwn2 aku igt ini adalah mjlis kawen aku,hahaha,nyway,ni adalah kad nye k.. jemputla datang!





double click to enlarge the maps!

.catatanulasan.

(:

.i'm the next top model.auww

last Thursday, ade shooting utk pre-graduate!wahh..da nk grade sudah..how times flies ya!
the thmee for this shooting session was
corporate with style..tgkla adakah kami memenuhi kriteria tersebut?
malas lak mau cerita,meh kite tgk pic yg mengambarkan segalanya..





yg dikanan sekali adalah lecturer ye!oh ya!sudah bertunang..xleh kacau!
.kami yg serupa.
.barisan gadis2 comel 7B.

picure di grab dari facebook myra

oh ya!kami ialah pelajar final oke.so,juniors,sila jgn jeles!kami sangat gembira bersama.hahaha


footnote:aku tidak bias ok,pic pelajar lelaki xsempat n grab ok, entry ni mungkin bole jd berita bergambar.

Sunday, November 22, 2009

Youngsters! lagi...











cube perhatikan betol2..



ade persamaan tak diantara dua video yang berbeda keadaan dan ketika ini??
ditambah pula dengan jumlah crowd yg sangat langit dan bumi..


tapi tidak apa..
kami ada cara kami sendiri

dalam keadaan parking lot yang gelap gulita..
dalam keadaan lif yang bau cam haram..


dalam keadaan smua tubuh yang kecapetan dan ke'desperate'tan nak rehat dan tidur di katil yang empuk!walhal taklah empuk sangat..

kami tetap berlatih hingga ke jam 12tgh malam
3hari berturut turut..


tapi yang jelas.. motifnya sama jelas sekali menyatukan semua orang menyatukan hati mereka mendepangkan tangan mereka satukan tenaga dan usaha yang tak berbelah bagi


walaupon aku keluar rumah jam 730 pagi dan balik 830 mlm
aku tetap pegi praktis jam 9mlm oke..


Tapi takpe..

We did it very well!

Sampai sekarang mata aku akan berair bila melihat smua gambar2 dan video berkenaan Youngsters!

Aku terharu..dan bangga menjadi sebahagian daripada keluarga itu..





footnote:terasa sayang sama 7B.rse nk peluk cium smua org



Saturday, November 21, 2009

.Pisau Cukur VS 2012.




which one is better?
probably this is my question before I had watched both of it.but, after I've watched bith of it, i would say that 2012 is better than Pisau Cukur.that's it! for 2012, everything was okay, but it is quite confused when the passenger are saved from the end of the world.. but instead of these, I enoyed the movie. The next film I watched was Pisau Cukur, the plot seems like okay, but I am dissapointed with the enviroment which is the situation on the cruise..It was obviosly fake because they just put it in that way. As a viewer, this thing could ever spoiled my mood.
But at the end of it,I still enjoyed my day.


footnote:maraton tgk movie.xtau pe syaitan yg merasok jiwa ini..kahkah! (",)

Wednesday, November 18, 2009

.its more than satisfaction.
























setelah 3bulan bertungkus lumus, berpahit maung ahirnye me n my team which is grup 7B, Diplpma Komunikasi and Media @Masscomm berjaya menjayakan our event YOUNGSTERS!' Youth Against Drugs' pada 14 November 2009, di Laman Budaya Shah Alam.

perasaannya: sangat terharu dan gembira! *lompat-lompat *

even begitu..ade gak bnde yg akan dipersoalkan..ciss! selama 3 hari berturut2..mata aku sangat bengkak akibat tdo lewat mlm dan bgun pagi2 wlau begitu..aku tetap puas! sangat..pengakuan iklas ni oke!

tp as a people who are concern with media..Im the one who calls the reporter n media..
alhamdulillah, ktorg da keluar kt Sinar Harian semalam(17Nov) dan Berita Harian hari ni(18Nov)...tp I rse yerkilan gak ngn pihak2 yg telah mendelete some of the vdoe that very important to be publish at astro Awani..frust gler! tp xpe..we try lg mencari vdeo ye..

n the best part was, finally I met Fynn Jamal..mse die dtg I yg jge kt depan n tros sambut die..mse die perform i duduk kt ats stage semata2 nk hayati performance dari die..sangat bagus! bagus!bagus! *tepuk tangan* *thumbs up*

namun begitu,kami bersedih sebab dis is our last semester together..xpe..kenangan tetap akan disemat di dlm hati dan sanubari aku..seyes ni aku xtipu!


p/s:org lain da bes event, aku still abes2 lg ngn keje yg melibatkan event itu. aiyaa!








Tuesday, November 17, 2009

taksempat

allaaa..
bru nk update.
tp xsempat..
mlm ni eh..
tp nk kongsi ckit ni..


jumpe kak fynn...
sat lg cte k.
nk g sinar harian n kosmo!
ade hal ckit

Sunday, November 8, 2009

.kendiri.kenduri.

pejam celik-pejam celik da nk abes 2009.. taun dimana umor aku mjd 20 dan taun aku bz sepanjang tahun.. waa.. sungguh cepat masa berlalu.. sgt cepat.. taun ni byk majlis yg aku attend and involve.



1)around March,wedding kwn baikku d skolah seri mahkota,Kuantan..kmmi kwn since form3 sejak aku mu la masok kadet..pada mulanya aku xcye dia da nk kwen sebab mse skolah beriye2 die kate dia hanya akan kawen pas ktorg smua kawen..tp last2..die yg 1st k...haa..aku bakal mndapat ank buah ahir taun ni..die mgkin da sarat mgandung..tp sjak die kawen,aku mmg xpenah dpt jmpe die..kmi sama2 bz.. fqa,aku doakan ko sntiasa bhgia k pas kawen..lg2 dengan kehadiran baby baru tu..nnt aku dtg melawat ko ok..hee..

notakaki:boleh ke kte gosipgosip cm dulu lg eh??comfom laki ko mgamok kt aku nnt!
2)a week after fqa's weeding was my sister's engagement.
keadaanye sgtla havoc!sebab ni adalah 1st kenduri ever for my fmly,so,korg smt dpt bygkan betapa penat dan bz nye diri sy ini..tp pape pon,aku sill hepi..mak abh akan mndapat menantu..terasa diri tua plak!




3)June,angah's engagement pulak..

cam cerite berangkai je..sebab rumah aku asik ade kenduri je taun ni,,penat kakak nyer tunang pon xbes lg..smbh plak ngn angah nyer tunang plak..aiyaa..keadaan:penat yg same jugak!one ter further..hahaha





4)October,kakak's solemnization.

kenduri ke 3 untuk fmily aku taun ni..xtau nk cter cmne..cam bese,aku mmg akan wat hal ble ade mjlis kt umh aku..well,mak abh n kakak2 aku smua da pham..jika aku ni da stat muncung 15kaki..adelah tu.. dan sperti bese..aku mmg penat.so,membuat perangai itu biasa .hahaha.. upcoming plan,Disember 2009. sememangnya yg paling besar untuk keluarge kami.. doakan smunya berjalan lancar ye.. n aku xwat perangai. hahaha

notakaki:angin aku memang xmenentu.entri ni dikala aku membelek2 folder pic di laptopku..

Monday, November 2, 2009

.aktiviti hujung minggu.

fuh..
sangat bz minggu ni..
sebab2nya:

1)berniaga di konvokesyen UNISEL,Btang Berjuntai..bersama budak clas 7Budak Baik.

muka berkilat bersama cik jue
aksi mereka yg keletihan mase otw pegi mnum2 kt pekan Ijok




2)shoping di pusat bandar Kuala Lumpur bersama2 famili kesayangan


meneman budak buncit ni cari seluar
abah dan amir yg mempunyai minat yg sama..Vespa!amir tunjuk websote vespa kt abah.

wlaupun aku sangat penat minggu ni..tp aku seronok!


notakaki:nk ikot mak ngn abah balik kuantan,tp apakan daya... :(

.ko belum tentu ada dalam list aku.


aku marah sangat.
sangat2,,
xpenah lagi aku jumpe kawan yg mcam ni..
layakkah engkau jadi kawan aku??


itu persoalannya..

aku tahu..aku pon xbaik sangat
xcantik mane..
xpandai dalam segala bab..



tp

aku boleh hidup dengan baik dengan semua orang

aku boleh berdikari tanpa mak abah aku n kakak2 aku


aku xpernah nak herik2 kawan aku depan orang lain


aku hormat housemate aku yang lebih tua dari aku


aku xpenah tikam kawan aku dari belakang..


aku mintak maaf kalau aku ada wat salah kt orang lain



huh..

orang lain xkan pernah tau
sebab dorang xpenah tahu perangai ko yg sebenarnye


wei..

selama aku kawan ni..aku iklas
seyes aku ikhlas..
tp sampai bile aku nk tahan smua bnde ni dalam hati
tahap kesabaran aku ni ada hadnye makcik!



dalam beramai2 kawan yg aku ada..

satu pon xpenah berperangai cam ko!



kalaulah ada list untuk aku isi sebagai kawan2 aku

aku xsure aku akan letak ke tak nama ko..
aku patah hati!kecik hati dan terasa hati giler2 dengan kau.

sejak bulan 3 aritu aku tunggu kata maaf dari ko *adalah sesuatu,tp malas nk cte pnjg2*
tp HARAM! xde..
xpe..
Tuhan tu adil..



aku ada kawan2 lain,ada Pakcik Zulkifli,Puan Narrizan,Puan Syazwani,Cik Ayunni,Encik Amir dan Encik Arief lagi..termasuklah gadis2 dalam picture dibawah ni,rasa nk peluk cium mereka je sekarang ni~

apa nak pikir lg??






mereka ada!
selalu ada,,
sayang mereka!
*peluk*




notakaki:chill r nadia!hehe (:













Wednesday, October 28, 2009

.Suri dalam hidup.































budak paling kiut di dunia!
sangat cantik si Suri ni..
tgk mak bapak die r kan..







notakaki:xtau cmne nk well arrange kan layout blog ini,,

(:

.rajin menaip.

assalamualaikum..

tibe2 rajin nk membloging!hahah
pada asalnya niat arini xmo sentuh langsung laptop kesayangan ni..

tp dek kerana dah xde pape aktiviti..
tpakselah jugak on lappy ni..

pastu lak..lame lak la nk on9 kan..
siap komen2 page kawan2 lain lak..
tgk2 gossip..
bace2 blog org..
gilo!
besenye aku ni mals nk komen2 kt status org lain..
tp..arini nafsu tu membuak2 pulak..
aiish!

~jadual exam da kuar..tp cam lmbt lg je.3Disember bru stat..
so,tu yg cm mls nk bce2 buku tuh!

*wink-wink*

arini hari ingat aku sedunia ka??
sebab,dari semalam henfonku xabes2 bebunyi..
smuanya dari kwn2 n skandal2 yg da lame menyepi..
tibe2 je menjelma kembali..
aik!nk kate bday aku..da lepas..
tp tahla..dorg smua kate teringat kt aku..
klau setakat sorg dua yg bercakap..xpee..ni smpai 5-6 org ckp cmtu..
xpe..mungkin hari ini adalah hari mengingati aku sedunia..

thanks ye kawan2..


*terharu*

..till then...

notapenting:harap org yg aku harap igt kt aku,igt kt aku juga dikala ini..(:

Sunday, October 25, 2009

.Kiut Miut.comel-comel


hui2..
oleh kerana mood dan keadaaan intenet yg bagus..
aku telah ber on9 dari td smpai sekarang..
dan telah bergaduh sesama-sendiri dengan Fatin Nabila..smuanya gara2 aku bru je tukar profile picture kt fB..
ktog sibuk ckp yg ktorg kiut..smpai perang2 kt fb tu ngn ktorg nyer komen..
nyway,dis picture remind me on my childish time..rindu sgt!

*senyum*

..till then..


notakaki:rindu serindu rindunya..(:

Saturday, October 24, 2009

.Random.



intenet da ok ckit kot..sebab tu leh upload pic tuh!
nyway,pic tu utk entry sebelom ni..
papepon..tahniah ye kakakku..da kawen pon kakak kan..




2)sebenarnye jiwaku agk terganggu minggu ni,, xtau kenape..mungkin sebab itu!kot..tp ak nk wat cmne..aku hnye tgu kebenaran itu akan diketahui jugak..aku mlas nk amek pot dengan smua bnde yg merenggut hati n jiwa aku..n aku pon x teragak2 tk mendelete org yg wat aku sebegitu dari fb n fs..biarla aku xtau ape2 updated psal die n so do her



3)terlalu bz dan penat sgt..sebab ade event utk dijayakan..ade research utk dijayakan..ade presentation utk di settlekan..n those thing makes me feel really fatique..sangat!tp i'm okay deal with it.




4)utk menghilangkan rse tension dan penat itu,sy dan rakan2 telah melalak 12 lagu di sebuah pusat karoke yg terkemuka di Shah Alam ni,,hee..sangatla teruja.padahal mse tu tgh semayang jumaat..dan rmai pulak jantan2 yg patotnye pg masjid menyibuk kt situ..dahla xde adab!




5) weekend ni sy berehat saje!xde shoping2 or dating2 oke..ingin menggubanak masa utk siapkan questionnaire dan tod dengan cukupnya..





6).............




mungikn sampai sini bebelan utk hari ini..


..till then..

notakaki:penceritaan yg mendatar sebab sakit tengkuk akibat bergayut fon lame sgt kot mlm td!