Monday, April 2, 2012

Assalamualaikum April...

Assalamualaikum
Ish ish, lamenya hibernate? Dok ceruk dunia ke? Yuhuuuu... Hahaha. Jangan ditanya mane aku pergi, tak pegi manemane pun. ada lagi kat Shah Alam. masih lagi budak UiTM. *nak bgtau bdak UiTM bz ke tu??* 

Bz sangat tidakla. tapi agak bz. mulamula tak paham kenape baru masuk minggu ke-5 class, rasa macam dah nak pengsan siapkan assignments? Nampak tak assignments tu ade "s" ? Makanya, task need to be submitted adalah lebih dari satu. Aku buat kirakira, minggu pertama dah ade 12, need to be completed before midsembreak. Oh, lepas sedar dari lena, baru faham kenape keadaan jadi macam ni. Sebabnya, I'm no longer  Diploma students, I'm pursuing a Degree leve nowl . and the most important reminder is, I'm Part FOUR (4) students. Next sem will be my LAST semester in UiTM, later on I'm gonna have a practical training and enter the real real world. Insyaallah. :)

So, nak cite ape ni? *ingat kau artis, nak update banyakbanyak?*

Okay,update redisi ringkas dan padat. (a) Laptop baru format, jadinya takde gambar nak kasi up. (b) Da beli broadband yang ketiganya, YES dari Celcom, untuk students, jimat.bayar jika pakai je. pakai topup. Line pun okay kt Seksyen 7 yang padat ni. Bolelah, utk regular basis, assignments, twitter,Facebook.Blog. Blog?*Blog yang tak update ni?*. (c) Alhamdulillah, sekarang lepas maghrib, ade mengaji sikit. Kadang-kadang maghrib tak sempat, ganti lepas Isyak. tapi,ade gak tinggaltinggal. (d) bab puasa belum dapat buat lagi, isnin clas 4jam, 9.30-1320. selalu menggigil dalam clas Dr.Kiran tu, "No eating, No drinking in my class" break 10minutes je. Khamis lak,petang free, selalu ade plan nk jogging. takpe, Insyaallah, akan cuba puasa gak. (e) Ptptn da makin susut. Manakala badan, tidak dapat ditafsir.haha. (f) Sekarang, online rajin, tapi lebih menjerumus ke arah website islamik, sebab nak pegi surau dengar ceramah agama, memang tak penah, bace berkaitan pun okay ape, in my opinion la kan? Jangan ade orang sue aku sudah bila kuar statement camni. Dikatenya ajaran sesat tak payah dengar kuliah Maghrib kt surau.


Okay, almost pukul 3. nasib baik esok class cancel. ini pun  terbangun, lepas tertidur lepas maghrib tadi. Saje je update, sebab nampak orang tegur kt chatbox. Hehehe..



Tu je la kot update untuk taun ni. Dulu blogging jadi rutin,sekarang macam so-so pulak. Penat menaip gamaknya. Taip assignment pun okay la kan nok? Hihih


Akhir kata,  Hello April, be good to mama okay! :')

1 comment:

Ain Dzaya said...

saya budak uitm..hehe tapi saya sedang cuti ..hehe

"" Kenapa akak pakai niqab? ".".