Wednesday, March 16, 2011

Menjawap tagged dari kakak ;)

Hahahhahha..namenye ade blog, tak tau yang diri sendirik kene tagged dengan kakak sendiri kat entry ni (----------)

oaky,nebes ni nak jawap.maklumlah,first time kan.. ;)

5 nama samaran

  • Nurul - name ni dipanggil oleh keluarge belah mak , mak abah pun memang panggil ni kt rumah
  • Kak Lang- name ni memang untuk naka no3 kan.aku ade 2 orang adik lagi bawah aku,so mereka ni jelah yang panggil cani.. tapi sekarang ni aku pasan dorang dah buang 'kak' tu jadi lang je.macam helang je aku dengar.hee
  • Adik- heheh,ni mengade! ni adalah panggilan aku sendiri kt family. mengaku adik...mengadekan? tapi nak wat cane, de terbiase. sape suruh mak lahirkan amir lambat sangat?kan da terlekat name tu kat adik..kdangkadang tu mak abah pun ade tersasul gak sampai sekarang. kakak n angah pun memang panggil adik pun. Manjekan?hee
  • Nad- name ni stat gune time masuk skolah teknik. ramai sangat Nadia time tu. so, pakai name pendek, semua orang tau. Pastu bile Form 5, dapat lak sekatil dengan Nadia sorang lagi, so memang lekat la name tu sampai sekarang ni. name baru la ni kan?heheh
  • Nadia- ramai gak yang panggil camni, tapi aku rase tak mesra lak bile orang panggil cani..tapi takpe, Nadia pun sedap.plus cantik!heheh
  • Makdek- heheh, ni name baru official gune 31Ogos tahun lepas,merangkap tarikh kelahiran anak buah aku tu. otomatik bahasakan diri makdek instead of Maklang. tak suke Maklang sebab aku taknak jafi macam maklang aku. kejam kan? abah paling tak suke aku pakai name ni mulemule, tapi sekarang cam da ok je kan?
pasal sampai 6? kan nak 5 je. hehe ;)


5tarikh penting

  • 25Ogos 1989- tarikh lahir aku, memang aku taktahu camane hari tu.tapi tiap kali bday aku, aku akan igt kat mak aku yang susah payah lahirkan aku yang comel ni.hihhhii
  • 20Dis2007- taknak tulis kenape bole x?
  • 23Dis2007- same gak,tak boleh state kat sini,nanti hujannn..wuuhhhuuuu ;'(
  • 01Mac2010- kami bertiga ke Genting! setelah lame sangat plan.ahirnye lepas abis diploma baru berkesempatan nak pegi
  • 24Julai 2007 n 12Julai 2010- masuk Unisel untuk Diploma n futher kat UiTM untuk Degree! yeeheeeee!
  • Semua tarikh lahir adik beradik, kawan-kawan termasuk ex- bf. ;)
5 perkara dibuat semalam

  • bangun lewat. tengok All About Eve kt NTV7 pukul 12pm
  • masak nasik goreng dengan daging burger
  • bersemangat waja nak pegi clas Journalism, sekali hujan lebat-lebat giler. clas pukul 6, tapi hujan tak benti sampai 6.30. decided untuk tidak pegi class.. sori Sir!
  • pas balik umah tu taktau nak watpe, kami terus carik DVD All About Eve. tengok CD2, episod 11 sampai 20. 8hours non stop oke! siap berkelah kt bilik lagik, terjerit2 tengok hero tu hensem sangat! ni semua sebab tak sabar nk tgk sambungannye harini.
  • dalam pukul 2am tu baru cite tu abis. mata bengkak sebab hadap laptop lame sangat. tapi berbaloi kot! *wink-wink*
5 perkara buat saya gembira

  • dapat siapkan segala assignment dengan cepat.sebab masa da time.
  • dapat menggembirakan hati mak abah dengan result yang elok. Alhamdulillah, selama Dip n Degree ni, keputusan tak pernah menghampakan.termasuk adik beradik. kalau dapat tolong dorang nanti dengan gaji sendiri
  • dapat main dengan Tisya. dapat jage die walaupun die mengade-ngade.
  • dapat lelaki yang soleh.apsal tetibe?maksudnye, dapat segala yang dihajati untuk hidup ni
  • dapat bersama-sama dengan family, kengkawan yang sekepale! memang syioook woo
5sebab jawap soalan

  • sebab baru perasan kene tag
  • sebab tak tau nak cite ape
  • sebab tengah tunggu mase nk pg clas
  • sebab pening tak dapat siapkan design pakai Adobe Illustrator
  • sebab tengah duduk bawah kipas, nak keringkan rambut

5kawan untuk ditag




2 comments:

ra|nbOw said...

hahahahha. nadia, mmg tgh rajin nih. nnt org buat eh. :P

shy said...

adik konon...hahahah..ada lg satu nama panggilan adik x letak. wat2 lupe la tuh..